Oldal kiválasztása

Fekete Blanka

Táncművészként a mozgás, illetve a test tudatos használata életem része volt már gyerekkorom óta. Ez lassan elvezetett a jógával való megismerkedéshez, mely egy teljesen új, spirituális utat nyitott számomra a mozgás világában.

Három évnyi gyakorlás után 2014-ben az Asram Jóga és Meditációs Központ jógaoktatói képzését elvégezve kaptam első, Hatha Jóga oktatói oklevelemet.

A Máltai Tudományegyetemen szereztem táncművészeti BA képesítést 2017-ben, majd 2021-ben a Magyar Táncművészeti Egyetemen pedagógiai MA fokozatot. Eközben Pilates oktatói végzettségre, valamint post- és prenatal tréner képesítésre is szert tettem, mely segített a testtudati módszerek oktatását méginkább összefüggéseiben látnom.

Az elmúlt évek alatt a tradicionális Hatha jóga és a Vinyasa Flow stílusainak gyakorlása mellett meditációs és gerincprevenciós területen is bővítettem tudásomat. 2023 nyarán pedig Ashtanga oktatói oklevelet szereztem az aKözpont Jógaiskolában.

2017 óta Budapesten tanítok jógát egyéni, csoportos és workshop formában. Számomra a test egészségének megőrzése és tudatos fejlesztése nem csak munka, hanem olyan életforma, melyet szeretnék továbbadni mindazoknak, akik megtisztelnek bizalmukkal és hozzám jönnek tanulni, gyakorolni.

Az elmúlt évek oktatói tapasztalata megtanított arra, hogy a testre holisztikus egészként tekintsek, összefüggéseiben szemléljem. De ami talán még ennél is fontosabb: segített, hogy megértsem és átlássam összetett működését az általam tanított mozgásformákon keresztül.

Az elmúlt évtizedben a jóga szeretete és a tradíció tisztelete egyre csak mélyült bennem, így 2023 óta tradicionális, indiai stílusú jógaterapeuta tanulmányokat folytatok, mely képzés a tudás forrásához, Indiába is elhívott magával. A jógaterápia a jógának egy ősi minősége, mely ötvőzi a nyugati orvoslást a jógikus tanításokkal és újabb perspektívákat nyitva segít minket a gyógyuláshoz és a teljes élethez.

Akiktől tanultam:
Kádár Zoltán – Iyengar alapú Hatha jóga
Papp József – meditáció és pranayama
Dávid Enikő – Pilates, pre- és postnatal tréning
Bene Máté – gerincprevenció
Porffy Csaba – Ashtanga jóga

Dr. Omanand Guruji – Jógaterápia
Dr. Vaishali Adlok – Jóga és funkcionális anatómia
Lokesh Carpenter – Ászana elemzés
Dr. Shweta Kale – Jógafilozófia és életmód